Wednesday, April 18, 2007

29.07.06

Kirjanik Tõnis kirjutab:

00:48 Hakkame jõudma Oldenisse. Kersti sõitis esimest korda tunnelis ja andis suunatuledega märku, et temast mööda sõidetaks (jälle tunnel ja ma ei näe, mis ma kirjutan).

01:44 Käisime Skibotnis „kalal“, nüüd sõidame sisemaa poole ehk põmst alustasime tagasisõitu. Õues + 3 C, üldiselt selge, aga kohati läbime pilvi.

Kersti: 03:09 lõpetasime edukalt jõe ääre vallutused. Äkki on jõe nimi Rieffe Javrre? Alguses oli plaan minna jõe äärde niisama jalutama, aga siis kujunes sellest välja kividel ronimine/hüppamine üle jõe ja Tõnis muidugi pidi tõestama ka oma mehelikkust ja jälle ära kaduma, et ronida kuskilt järsakust üles. Minus aga lõi välja muretsev naisterahvas. Tõnist oodates ja närve rahustades otsisin kivikillu ja kriipisin jõe keskel suure kivi peale „Lily was here“. Miks? Kurat seda teab, sel hetkel tundus õige tegu. Aga ta mu käest sai....kui ma ta kätte sain!

Kohtasime oma reisi kolmandat jänest. Esimese jänesega võtsin koos Knivskjelloddeni tõusu. Tõnis tunneb jätkuvalt suurt huvi igale poole ronimise suhtes- hakkab vist mägironijaks.

Kokku oleme läbinud 2185 km. Panin Tõnise tagasi rooli, mis ta passib siin muidu niisamaJ. Oleme teel Kilpisjärve poole. Kell on 03:16 ja sooja + 3 C.

Tõnis ületab jällegi kiirust...pole vist ammu trahvi saanud :P. Pean vist varsti jälle rooli üle võtma, natuke hakkas juba meeldima see mägedes keerutamine- kui just mõni jobu ei laiuta vastu tulles!

Tähelepanekud:

  1. Kui Tõnis sõidab on tee palju laiem!!!
  2. Juhil on alati autos soojem ja krutib temperatuuri maha.

UPS- appi. Kell on 03:22 ja ületasime kogemata Norra-Soome piiri. Oleme täiesti segaduses. Pidasime auto kinni ja mõtleme, mis nüüd edasi saab :O?

03:35 peale pikki läbirääkimisi võtsime vastu otsuse olla Soomes edasi :).

04:36 Tõnis püüab jätkuvalt vaateid. Mina vässa ja unistan kala söömisest. Peatasime auto kinni ja parkisime suhteliselt tee äärde, sest väikeseid kõrvalteid lihtsalt ei olnud.

Õues +0 C. Rekord! Mina magamiskotti magama ja Tõnis „kalale“.

No comments: